25 Aralık 2013 Çarşamba

2013 yılında kentsel dönüşüm süreci

2013 yılında kentsel dönüşüm süreci

Yakın zamanda 2013 yılını geride bırakacağız. 2013 yılında kentsel dönüşüm projeleri hız kazanadı ve geniş bölgelerde uygulanabilir hale geldi. Kentsel dönüşüm kredisinin çok uygun koşullarda verilmesi, projelerin uygulanmasını kolaylaştırdı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre bu sene dahil olmak üzere bir yılı aşkın süren çalışmalar sonucunda 1 milyon 200 bin kişi kentsel dönüşüm projelerinden yararlandı.
Bakanlar Kurulu, 6 bin 753 hektar alanın risk haritası dahilinde olduğunu ve bu alanlarda 367 bin 522 konut ve iş yerinin yer aldığı 162,442 bina bulunduğunu belirtti.
Bakanlık, vatandaşlar tarafından bildirilen 58 bin 649 konut ve iş yerinin riskli olduğuna karar verdi.
Riskli ilan edilen alanlar, şu şehirlerimizde yer alıyor:
Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Artvin, Aydın, Burdur, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karaman, Kocaeli, Kütahya, Mardin, Niğde, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Van ve Yalova.

Riskli bölgeler pek çok ilimizde mevcut. 2013 yılında hızlanan dönüşüm sürecinin 2014 yılında da artarak devam edeceği düşünülmekte. Ve yakın bir zaman sonra şehirlerin dokusu yepyenibir hal alacak. Bu sayede de deprem riskine karşı çok daha güvenli bir ülke olacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder